söta små helgmuffins med vårkänsla
I helgen bakades det muffins med smuldegscrumble i mitt kök. Med Leilas grundrecept i basen fanns det utrymme för lite egen inspiration. jag använde till exempel hallon istället för blåbär, en apelsin istället för citron och sen hade jag lite kokos i smuldegen. Här kommer receptet!
Muffinssmet grundrecept:
100 g smör
2 st ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
1 st citron, skalet (eller apelsin!)
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Smuldeg:
75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker
Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins,
och 200 grader varmluft om du vill göra små. Vispa ägg, strösocker
och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Placera ut
pappersformar i en muffinsplåt.
Fyll formarna till 2/3 med smet och lägg i några hallon i varje muffin.
Tärna smöret och nyp ihop med havregryn,
vetemjöl och strösocker i en bunke. (och ev. kokos!)
Strö lite smuldeg på toppen av varje muffins.
Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins,
12-15 minuter om du gör små.
Kommentarer
Postat av: fridy
åh, sånna där har jag tänkt att prova göra jättemånga gånger. antar att dom blev smarriga? :) mysig bild!
Postat av: Jasmin
GÖDAN!
Trackback