Vegetarisk Matvetesallad

Stökar på i lägenheten som vanligt, börjar bli bättre ordning nu och snart kanske jag till och med kan ta någon liten bild. Häromdagen gjorde vi en jättegod matvetesallad, tänkte skriva receptet här längre ner för den blev sjukt god! Ät som den är, eller som en sidosallad.

Nu har tid för blodgivning kommit, gissa när? Tisdagen 29e juni, Typiskt! Min födelsedag! Det får väl lov att gå bra.





 VEGETARISK MATVETESALLAD

 Matvete kokat enligt förpackning med en buljongtärning för ca 4 pers  (eller färdiga på konserv.)
- 2 tomater
- 1 röd lök
- ½ zucchini
- En bunt färska champinjoner
- God balsamvinäger, ganska mycket (jag använde Zeta:s.)
- Olivolja
- ½ - 1 dl solrosfrön
- Ett par nävar ruccola eller annan god salladsblandning
- En klick smör till stekning


Gör såhär:
Koka matvete enl förpackning för 4 personer med en buljongtärning. Skär champinjoner i små tunna skivor, tärna zucchinin och stek i lite smör. Släng gärna på lite salt/örtsalt. Lägg solrosfrön i en ugnssäker form och rosta lite lätt i ugnen på förslagsvis 200 grader tills de är ljusbruna. Det går fort, så håll koll på att de inte blir brända. Undertiden kan du börja finhacka en rödlök, klyfta tomaterna och lägga i en skål. Dit läggs också sköljd ruccola, den kokade matveten, de stekta grönsakerna och rostade fröna. Skvätta på en liten liten skvätt olivolja (detta för smakens skull och kan uteslutas) och ringla över rikligt med balsamvinäger. Krydda med örtsalt (gärna den från Santa Maria.)

Vi åt detta med ett nybakt bröd till (Ett ljust bröd med polenta från Saltå Kvarns bok, detta kan jag också lägga upp om ni vill men brödet var inte allt särskilt speciellt).

 

 


Kommentarer
Postat av: Eivor

Tack för receptet. Det ska jag prova!

2010-06-19 @ 21:04:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0