Brödet blir nog klart om... 5 dagar.
Det närmar sig! Bara en vecka kvar tills jag får min lägenhet tillbaka. Det blir fint, även om jag bara kommer hinna bo i den i ett par veckor ca innan jag åker iväg igen! Ut i Europa bär det av det, jo då, självklart är jag nervös. En sån nybörjarresare som jag!
Det är skönt att vara ledig, vi bara sover och sover, men det är skönt att ta igen lite förlorade timmar. Om än det blir lite ändring på det snart, jag är inte den som vill sova bort livet när jag kan tvinga mig upp i tid, och uppleva så mycket mer! Så så snart vi är mer utvilade blir det bättre rutiner.
Kollade i min brödbok jag fick i julklapp när jag blev sugen på att baka bröd igår. Jag insåg att alla recept inkluderade skållning och en surdegsgrund.
För er som inte vet, en surdegsgrund tar ca 3 dagar att tillaga. och en skållning ganska många timmar, eller en natt. Så jag kom på att om jag skulle börja igår, skulle det vara klart om 4-5 dagar. Heja. Så jag sket i det. Kanske borde jag starta upp en surdeg så att vi har om några dagar, så kan vi baka då. En surdeg kan ju leva på hur länge som helst och den är extremt nyttig att ha i bröd, magi för tarmar och annt vi har där i magen!
Ja, vi ser väl hur jag gör!
Nu ska jag äta brunch!
Det är skönt att vara ledig, vi bara sover och sover, men det är skönt att ta igen lite förlorade timmar. Om än det blir lite ändring på det snart, jag är inte den som vill sova bort livet när jag kan tvinga mig upp i tid, och uppleva så mycket mer! Så så snart vi är mer utvilade blir det bättre rutiner.
Kollade i min brödbok jag fick i julklapp när jag blev sugen på att baka bröd igår. Jag insåg att alla recept inkluderade skållning och en surdegsgrund.
För er som inte vet, en surdegsgrund tar ca 3 dagar att tillaga. och en skållning ganska många timmar, eller en natt. Så jag kom på att om jag skulle börja igår, skulle det vara klart om 4-5 dagar. Heja. Så jag sket i det. Kanske borde jag starta upp en surdeg så att vi har om några dagar, så kan vi baka då. En surdeg kan ju leva på hur länge som helst och den är extremt nyttig att ha i bröd, magi för tarmar och annt vi har där i magen!
Ja, vi ser väl hur jag gör!
Nu ska jag äta brunch!
Kommentarer
Trackback