ännu mera saffran och tankar om julmysstressen

Lucia. Vi måndagsmyser, en måndag.

Benjamin har lagat finmat med lax med honung och chevre och en god ruccolasallad med avocado.
Och nu har vi också provat oss på en saffranspannacotta med lite pepparkakssmul, lika gott som förväntat!
Denna vecka känns fullspäckad av plugg och julklappsfixande. Ska ner och jobba imorgon också på paus i några timmar efter skolan, så lång dag med andra ord. Men det är skönt att känna att man är aktiv ändå, på ett sätt. Samtidigt är det ju alltid lite jobbigt att försöka bibehålla alla njutkänslor och måbramys när man blir stressad. Det känns som att jag bara kutar mot en stressväg och glömmer bort att ha det bra på vägen dit. Julen och vintern som är så fin, ska jag se bort från den för att jag stressar iväg för fort och gör det roliga till jobbigt? Köpa julklappar, pyssla paket och glöggmysa ska ju vara trevligt, inget tvång. Ingen stress. Ingen jobbigmåstegörasgrej. Så illa är det kanske inte som det låter. Jag njuter. Massor, självklart. Och det ska bli underbart med allt paketpyssel och klappköpande och jag ska stå en massa i köket kommande veckor. Jag ska slå in i cellofan och köpa vackra band att knyta rosetter med. Så det ska bli kul, jag måste bara komma ihåg att jag gör det just för att det är roligt och inte för att jag måste. Detta ska erkännas, det där med julkort skippar jag i år, där hittar jag varken tid eller lust. Så räkna inte med nåt, men ni finns i mina tankar lika mycket ändå. All kärlek! Kram, S. 


 




 

 


Kommentarer
Postat av: Vi i Holmsund

Ungdpomar ni är idérika, har mattips som låter spännande och gott, rolig läsning!Här känns vintern inte trevlig när man går ut, 18 grader kallt. Inifrån ser det jättemysigt ut , med tänd ute gran, rimfrost och vit snö!Inne en ljuvlig brasa att sitt utmed, tända ljus som ger en avslappnande känsla!

2010-12-14 @ 15:06:11
Postat av: Ronny

Hej Sandra min dotter,du har fina bilder på din blogg !

2010-12-16 @ 22:59:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0